Tuesday, 20 October 2015

Filled Under:

Resepi Kek Biskut Marie By Sara Vee


Resepi Kek Biskut Marie By Sara Vee

Bahan-bahan

[+]_500gm biskut merrie (1 peket ½)
[+]_1cawan gula*
[+]_½cawan sebuk koko*
[+]_1cawan air*
[+]_⅔cawan mentega*
[+]_1sudu kecil vanilla*

Topping coklat

[+]_½ cawan susu sejat
[+]_1 bar coklat masakan
[+]_Hiasan seperti kekacang @ buah buahan.

Cara-Cara

[+]_- Pecahkan biskut merrie, ketepikan
[+]_- Dalam periuk kecil, jadikan satu bahan bertanda *
[+]_- Whisk sebati
[+]_- Panaskan diatas api yg perlahan, sentiasa kacau rata. selama 7-8 min.
[+]_- Tuang didalam mangkuk yang mengandungi biskut merry tadi.
[+]_- Gaul mesra.
[+]_- Masukkan dalam acuan kek
[+]_- Tekan dan padatkan, simpan dalam petisejuk 1jam.

Untuk membuat topping
[+]_- Panaskan susu sejat, matikan api & masukkan coklat masakan
[+]_- kacau sebati.
[+]_- Tuangkan diatas kek dan sejukkan semula 1jam.
[+]_- Hiaskan & hidangkan.

Credit to Sara Vee

Sila Comment "Mohon Share" dan tekan Share supaya fanpage
lebih aktif di News Feed facebook anda.

SELAMAT MENCUBA!!!!




5 comments: