BROWNIES Tangkap Leleh By Hanieliza
Bahan A
- [+].1 cawan susu cair
- [+].1 cawan butter cair
- [+].1 cawan air panas
- [+].2 cawan gula perang [brown sugar]
Bahan B [kacau rata]
- [+].2 biji telur gred B
- [+].1 s/k esen vanilla
Bahan C [ayakkan]
- [+].2 cawan tepung gandum
- [+].1 cawan serbuk koko
- [+].1 s/k baking powder
- [+].1 s/k soda bikarbonat
Cara
- [1]. Panaskan oven pada suhu 175'C selama 10 minit.
- [2]. Kacau bahan A supaya sebati.
- [3]. Masukkan bahan B.acau rata.
- [4]. Masukkan bahan C dan gaulkan supaya sebati.
- [5]. Lapikkan kertas dalam loyang 10x 10 inci.
- [6]. Bakar selama 45 - 50 minit.
- [7]. Sejukkan kek dan salutkan dengan kerim coklat.
KERIM COKLAT
Bahan
- [+].250 gm cooking coklat [cap tulip]
- [+].1 s/b butter/majerin
- [+].1 s/k susu cair
Cara
- [1]. Panaskan coklat dalam periuk/bekas secara double boil.
- [2]. Bila coklat telah cair tutup api dan campurkan butter. Kacau sebati.
- [3]. Masukkan susu cair dan kacau lagi.
- [4]. Salutkan pada kek dan hias mengikut kesukaan.
p/s : Semoga dapat membantu dan semoga bermanfaat, silakan SHARE
0 comments:
Post a Comment